Ik wil van mijn schadeauto af

fail-1411450_1920

Schade aan je auto is heel vervelend. Niet alleen vanwege het minder aantrekkelijke uiterlijk van je auto en de gevolgen daarvan bij de verkoop ervan, maar ook omdat de schade zelf invloed heeft op de waarde van je auto. Dat geldt zelfs als je de schade eigenlijk niet ziet. Schade wordt namelijk altijd genoteerd door de garage en doorgegeven aan de RDW. Die schadenotatie komt in het rapport van de RDW en vermindert zo de waarde van je auto.

Een door de RDW erkend bedrijf kan zo de waarde van je auto bepalen: via de RDW heeft het beschikking over alle gegevens die aan het kenteken gekoppeld zijn. Als je nu van je schadeauto af wilt, wat heel goed voor te stellen is, kun je zo’n bedrijf inschakelen om de waarde van je schadeauto te bepalen en de auto van je te kopen.

Je ontvangt dan in ieder geval de dagwaarde. Bij grote schade kunnen ook verschillende onderdelen van je auto nog hun geld opbrengen. Sommige bedrijven komen langs om de precieze waarde vast te stellen. Ze letten dan op de waarde van onderdelen en de mogelijkheid van doorverkoop naar bijvoorbeeld de Oostbloklanden.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om zelf de onderdelen uit de auto te slopen en te verkopen. Een vereiste is dan wel dat je de ruimte hebt je auto op eigen terrein te stallen, zodat je hem kunt schorsen. En het is dan ook wel fijn als je een beetje handig bent met auto’s. Maar het kan meer opleveren. Dit zijn mogelijkheden om van je schadeauto af te komen en er toch nog wat geld aan over te houden. Het is altijd mogelijk om contact met ons op te nemen om je te helpen, een goede afweging te maken.