Basisuitrusting voor in de auto

car-inside

Als je met de auto op weg gaat, is er een standaardinventaris die je altijd bij je moet hebben. Allereerst betreft dat je veiligheid. Natuurlijk denk je niet direct aan een ongeluk of pech bij ieder ritje, dat zou een constante nachtmerrie zijn, maar je moet wel zoveel mogelijk voorbereidingsmaatregelen treffen om de schade zoveel mogelijk te beperken, mòcht er iets gebeuren.

Dat begint met een veiligheidsuitrusting. Wat niet mag ontbreken zijn een EHBO-doos, veiligheidshesjes, een gevarendriehoek en liefst ook een pechlamp. In Nederland mag je al deze zaken vervangen door knipperende autolampen, maar zult maar in het donker langs de weg staan als je lampen het niet doen. Bovendien zijn ze vaak in het buitenland wel verplicht.

Ook een goed idee om bij je te hebben zijn een lifehammer en een brandblusser, dan kun je de auto uitkomen als je in het water terecht komt en een eventueel brandje blussen. Reservelampen kun je ook beter bij je hebben: je mag de weg niet op zonder werkende lampen, en dat betekent dat je in the middle of nowhere kan stranden als je lampen het niet doen en je ze niet kan vervangen.

Nu is the middle of nowhere in Nederland wel een heel relatief begrip, en je kunt altijd de wegenwacht bellen, maar het is een prettiger idee om wel wat te kunnen doen. Een noodpakket is ook een goed idee, zodat je je kunt redden bij extreme weersomstandigheden en als je erg lang is de file staat. Zo ga je goed voorbereid op weg. Vaak gebeurt er dàn juist niets, maar dat is wel een geruststellende gedachte.

Mocht je hier nog iets over willen weten, kun je altijd contact met ons opnemen.